PCB er en forkortelse for Polykloererede Biphenyler, som kort fortalt er et yderst miljø- og sundhedsskadeligt materiale. Blandt andet er PCB på listen over verdens mest farlige miljøgifte. Og derfor bliver du nødt til at sætte dig en smule ind i, hvad det går ud på! Det kan sagtens udgøre en risiko for din eller dine familiemedlemmers sundhed, uden du er klar over det. 

PCBs sundhedsmæssige konsekvenser er blandet andet følgende: 

  • Påvirkning af nervesystemet 
  • Hormonpåvirkning 
  • Endokrine sygdomme og påvirkning af immunsystemet 
  • Kræftfremkaldende 

Du kan læse mere om de sundhedsmæssige effekter på Bispebjerg Hospitals hjemmeside her 

PCB blev anvendt i mange byggematerialer og blev først forbudt i 1977 i Danmark med det resultat, at ca. 75% af bygninger opført i perioden fra 1950-77 indeholder PCB. Det findes i alt fra fugemasse til gulvbelægning til maling. Se listen over PCB-holdige produkter på Nordfyns Kommune her: https://www.nordfynskommune.dk/~/media/72CFE3A9EC0546ADACF736AFCF0CF235.pdf 

Hvis du gerne vil lære mere om PCB, så anbefaler vi, at du tager et kig på PCB-guiden.dk, som er en hjemmeside fra myndighederne (Boligministeriet, Bygge– og Boligstyrelsen, Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen). Her kan du finde lige den information, du har brug for, uanset om dit udgangspunkt er borger, byggevirksomhed, bygningsejer eller kommunalt. 

Løsning af PCB-problemer

Der er flere måder at komme PCB forureningen i bygninger til livs på. Nogle er mere omfattende, besværlige og omkostningstunge end andre. Hos Malermester Bjarne Toft Hansen bruger vi den metode, som, vi tror på, er den mest effektive til at nedbringe PCB-koncentrationerne til langt under det anbefalede. Vi bruger og anbefaler PCB-forsegling, der tilbageholder 99% af PCB-forureningen uden at skulle lave en gennemgående renovering af bygningen. Læs mere om PCB-forsegling her. 

s mere om PCB-forsegling på disse eksterne sider – og find ud af, hvorfor det er så effektivt: 

 

Har du lyst til at snakke uforpligtende om PCB-forsegling? Så kontakt Malermester Bjarne Toft Hansen med det samme. Vi er trænet, certificeret og bruger kun de bedste produkter fra vores samarbejdspartner Sealing Group.